Ballmer: Nasledujúcich desať rokov prinesie ešte viac inovácií ako doteraz

21.05.2008 Celý región

Bratislava 21. mája (TASR) - Rozsah inovácií v oblasti informačných technológií je obrovský a nasledujúcich desať rokov bude v tomto smere pravdepodobne ešte významnejších ako tých predchádzajúcich desať.
Počas svojho dnešného vystúpenia na diskusnom fóre Hospodárskych novín (HN) v Bratislave to konštatoval prezident a výkonný riaditeľ americkej softvérovej spoločnosti Microsoft Steve Ballmer.

\"V nasledujúcich rokoch sa celý svet médií a komunikácie zmení. Inovácie zmenia médiá, podnikanie, spôsob, akým pracujeme s počítačmi, \" predpokladá Ballmer. Informačné technológie môžu zároveň pomôcť s mnohými problémami, ktorým čelí celá spoločnosť, napríklad v zdravotníctve či vedeckom výskume.

Vláda má podľa šéfa Microsoftu významnú úlohu pri podpore inovácií v spoločnosti. \"Vláda môže využiť nielen svoju formálnu ale aj neformálnu autoritu na podporu príležitostí, ktoré inovácie prinášajú, \" zdôraznil Ballmer.

Prezident Microsoftu sa podľa vlastných slov nikdy neobával zmien, ktoré so sebou rozvoj informačných technológií prináša. \"Informačné technológie sú len nástrojom, aby ľudia boli produktívnejší, kreatívnejší, vzájomne prepojenejší. Softvér, počítače, informačné technológie sami o sebe nerobia nič. Umožňujú len ľuďom spraviť toho viac, \" vysvetľoval dnes Ballmer.
 

Vyberte región